Enkelheten i att använda rabattkoder på nätet lockar många till att handla online

Internet har blivit den destination som allt fler kunder väljer och sedan 2016 köps det mer online än i butikerna. 

Fem konsumenter svarar på vad de tycker om online shopping

Vad är din allmänna uppfattning om online shopping jämfört med andra sätt att handla?

Anders: Jag föredrar att köpa online eftersom jag tycker att det alltid är billigare än vad du betalar i butikerna. Det enda jag inte tycker om med online shopping är jag förlorar själva upplevelsen då jag inte går in i en butik, pratar med personalen och kan känna på t.ex. kläderna, prova skorna eller direkt fråga något om den där nya mobilen. Jag kan också sakna känslan av att ta med mig det jag köpt direkt då man alltid får vänta  på leverans om man handlat online. Sedan så kan saker skadas eller komma bort under leveransen.

Eva: Jag köper allt på nätet om jag inte behöver något i sista minuten, då går jag till affären men det är så bekväm att handla onlinet. Jag har mina go to webbplatser; ASOS, Amazon, CDON etc. som jag använder för de flesta inköp. Till exempel anväder jag alltid en rabattkod hos CDON för att få fri frakt eller lite billigare pris. För allt annat jämför jag vanligtvis priser och kollar recensioner på flera webbplatser innan jag gör mitt val.

Elias: Jag blandar upp det mellan online och offline, eftersom jag tycker om upplevelsen att gå och handla i butiken, och ibland behöver du något snabbt. Jag handlar nog mer online på grund av bekvämlighet än för att det är billigt. Jag älskar hur en del butiker erbjuder gratis leverans och retur, så du inte behöver oroas om du inte gillar varorna.

Online Shopping Image Light

Fanny: Jag föredrar faktiskt att handla online nu, för det mesta för bekvämlighetens skull och för att se till att jag får den bästa lösningen, med hjälp av alla de fantastiska verktygen som nu finns tillgängliga. Då det finns appar som jämför priser på varor, hemsidor med produkt och service recensioner, kupongkoder och skräddarsydda erbjudanden. Särskilt när det pågår en rea så tycker jag om att kunna undvika köerna och stressen i köpcentrum och affärerna som ofta då blir väldigt stökiga.

Johan: Jag handlar ofta online för att undvika köpcentrums folkmassor! Du kan också ofta hitta det bästa priserna genom att dra nytta av olika reor och rabatter när du registrerar dig för nyhetsbrev osv.

Vad handlar du online och i genomsnitt hur ofta?

Anders: Jag handlar online minst 4 gånger i månaden. Om det finns t.e.x en utförsäljning eller rea, kommer jag förmodligen att göra cirka 4 inköp i genomsnitt per vecka. Jag köper mat, kläder och hushållsartiklar. Så om det är billigare online köper jag där.

Eva: Jag är nog inne och tittar på olika online butiker flera dagar i veckan. Jag har inget köp beroende jag lovar!, Jag är inne på dessa sidor för att köpa mat, kläder och dagliga väsentligheter. Online shopping blir det vanligaste för mig då det är så bekvämt. Ibland har man dessutom mycket att göra i hemmet och då kan man ofta fixa det medan man handlar på nätet.

Elias:  Jag handlar antagligen online sex gånger i månaden, främst då på ASOS eller Amazon för kläder, tillbehör och hushållsartiklar, men ska jag vara ärlig så blev jag lite crazy förra julen och spenderade då mycket tid på olika sidor för utbudet och priserna var så bra.  Så det blev lite fler julklappar än jag tänkt först men familjen blev glada!

Fanny: Jag väljer att handla online för bekvämlighetens skull, vanligtvis shoppar jag runt 4 till 5 gånger per månad. Det senaste är att jag börjat handla hem matkassar från olika ställen t.e.x från ICA och det är superkul.

Johan: Jag handlar kanske 2 eller 3 gånger i månaden. Vanligtvis kläder, hushållsartiklar eller blommor. Jag brukar ofta skicka buketter till vänner via olika online blomsteraffärer såsom Interflora istället för att stå och trängas i en affär på stan, dessutom är det ett väldigt smidigt sätt att få lite fräsh grönska till kontoret då man slipper springa ut och bära tillbaka allt själv.

Finns det andra saker du har börjat köpa på nätet som vi inte redan tagit upp?

Anders: Jag köper ett stort utbud av olika grejer online. Det kan vara allt från mat till hushållsartiklar. En eller två gånger om året bokar jag också min semester på nätet, eftersom jag tycker att det är ett billigare sätt att boka än att göra det via en resebyrå.

Eva:  Allting, jag gör förmodligen 80 – 90% av min shopping online.

Elias: Kläder, accessoarer, skor, hushållsartiklar (t ex lampor, möbler, elektroniska tillbehör), gåvor och semester.

Fanny: Mode, kosttillskott, skönhetsprodukter och presenter.

Johan: Kläder, skor, presenter och flyg och hotell!